ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Your Cart

ΖΥΜΟΜΥΚΗΤΑΣ FERVENS FRAGRANCE 0,5 KG

ΖΥΜΟΜΥΚΗΤΑΣ FERVENS FRAGRANCE 0,5 KG
ΖΥΜΟΜΥΚΗΤΑΣ FERVENS FRAGRANCE 0,5 KG

Fervens™ FRAGRANCE

Για φρέσκους λευκούς και ροζέ οίνους

ΧΡΗΣΗ
Η Fragrance είναι ιδανική για ζύμωση λευκών και ροζέ οίνων όταν είναι επιθυμητή η πλήρης έκφραση των αρωμάτων που δημιουργούνται κατά τη ζύμωση. Σε χαμηλές θερμοκρασίες ζύμωσης επιτρέπεται η ανάπτυξη των αρωμάτων που κυμαίνονται από αρώματα τροπικών φρούτων (μέχρι 15°C) σε νότες εσπεριδοειδών (μέχρι 20°C).  Η Fragrance ξεχωρίζει για την ταχύτητα έναρξης της ζύμωσης και την ταχεία κινητική ζύμωσης. Αυτή η ιδιότητα της ζύμης μαζί με τον παράγοντα Killer που διαθέτει αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό των ανεπιθύμητων μικροοργανισμών.  Έχει υψηλή αντοχή στην αλκοόλη και η παραγωγή πτητικής οξύτητας είναι χαμηλή.  Η Fragrance είναι επίσης απαραίτητη για τη μακροζωία του προϊόντος στο μπουκάλι. Η παραγωγή της ριβοφλαβίνης, μιας ουσίας υπεύθυνης για δημιουργία θολώματος, είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.  O συνδυασμός με το Fructal το καθιστά ιδανικό για τη βέλτιστη παραγωγή αρωμάτων και την ελεγχόμενη συγκέντρωση ριβοφλαβίνης.  Η Fragrance έχει καλή ικανότητα να ελευθερώνει πρόδρομες αρωματικές ενώσεις και αυτό την καθιστά ιδανική για σταφύλια με ποικιλιακά αρώματα.

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Saccharomyces cerevisiae
Παράγοντας Killer: Ναι
Συνθήκες ζύμωσης: T> 12°C
Ανοχή στην Αλκοόλη: 14 % v/v.
Κινητική ζύμωσης: κανονική ταχύτητα εκκίνησης με σταθερή πορεία ως το τέλος της ζύμωσης.
Θρεπτικές ανάγκες: υψηλά επίπεδα για τη βέλτιστη παραγωγή αρωμάτων (YAN > 200 mg/L κατά τον εμβολιασμό)
Χαμηλά επίπεδα παραγωγής ακεταλδεΰδων και πτητικής οξύτητας.
Παραγωγή Ριβοφλαβίνης:  πολύ χαμηλά επίπεδα

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΕΣ
Αρωματικά χαρακτηριστικά: υψηλή παραγωγή αρωμάτων τροπικών φρούτων και νότες εσπεριδοειδών. Απελευθέρωση πρόδρομων ποικιλιακών αρωμάτων
Γευστικές ιδιότητες: φρέσκια και καθαρή αίσθηση στόματος
Τεχνολογία: Κύρια ζύμωση σε λευκούς και ροζέ γλεύκη. Εμποδίζει light-struck θολώματα και διατηρεί τα αρώματα και το χρώμα στη φιάλη του οίνου.

Δοσολογία: Λευκοί και ροζέ οίνοι : 20-30 g/hl.

Συσκευασία : 500 gr , 10kgr  συσκευασία vacuum

Αποθήκευση : Σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Οδηγίες Χρήσης : Ενυδάτωση σε νερό σε αναλογία 1:10, στους 37°C. Αναμονή 15 λεπτά και ανάδευση 2-3 φορές στα επόμενα 15 λεπτά. Προσθήκη στο γλεύκος και καλή ανάδευση.
Ο συνολικός χρόνος ενυδάτωσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 45 λεπτά.
Η διαφορά της θερμοκρασίας μεταξύ του γλεύκους και της ενυδατωμένης ζύμης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 10°C.
Χρήση του wynTube Prepara κατά την ενυδάτωση οδηγεί σε καλύτερη έκφραση των αρωμάτων.
Μη χρησιμοποιείτε αμμωνιακά άλατα κατά την ενυδάτωση.
Μη χρησιμοποιείτε γλεύκος για την ενυδάτωση (μόνο νερό).

26,85€
Χωρίς ΦΠΑ: 21,65€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: 00645
  • Βάρος: 0.50kg
  • Κωδικός Κατασκευαστή: 00645
  • Μον.Μέτρησης: Κιλά