Fervens™ FRAGRANCE
Για φρέσκους λευκούς και ροζέ οίνους
ΧΡΗΣΗ
Η Fragrance είναι ιδανική για ζύμωση λευκών και ροζέ οίνων όταν είναι
επιθυμητή η πλήρης έκφραση των αρωμάτων που δημιουργούνται κατά τη
ζύμωση. Σε χαμηλές θερμοκρασίες ζύμωσης επιτρέπεται η ανάπτυξη των
αρωμάτων που κυμαίνονται από αρώματα τροπικών φρούτων (μέχρι 15°C) σε
νότες εσπεριδοειδών (μέχρι 20°C). Η Fragrance ξεχωρίζει για
την ταχύτητα έναρξης της ζύμωσης και την ταχεία κινητική ζύμωσης. Αυτή
η ιδιότητα της ζύμης μαζί με τον παράγοντα Killer που διαθέτει
αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό των ανεπιθύμητων μικροοργανισμών.
Έχει υψηλή αντοχή στην αλκοόλη και η παραγωγή πτητικής
οξύτητας είναι χαμηλή. Η Fragrance είναι επίσης απαραίτητη
για τη μακροζωία του προϊόντος στο μπουκάλι. Η παραγωγή της
ριβοφλαβίνης, μιας ουσίας υπεύθυνης για δημιουργία θολώματος, είναι σε
πολύ χαμηλά επίπεδα. O συνδυασμός με το Fructal το καθιστά
ιδανικό για τη βέλτιστη παραγωγή αρωμάτων και την ελεγχόμενη
συγκέντρωση ριβοφλαβίνης. Η Fragrance έχει καλή ικανότητα να
ελευθερώνει πρόδρομες αρωματικές ενώσεις και αυτό την καθιστά ιδανική
για σταφύλια με ποικιλιακά αρώματα.
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Saccharomyces cerevisiae
Παράγοντας Killer: Ναι
Συνθήκες ζύμωσης: T> 12°C
Ανοχή στην Αλκοόλη: 14 % v/v.
Κινητική ζύμωσης: κανονική ταχύτητα εκκίνησης με σταθερή πορεία ως το
τέλος της ζύμωσης.
Θρεπτικές ανάγκες: υψηλά επίπεδα για τη βέλτιστη παραγωγή αρωμάτων (YAN
> 200 mg/L κατά τον εμβολιασμό)
Χαμηλά επίπεδα παραγωγής ακεταλδεΰδων και πτητικής οξύτητας.
Παραγωγή Ριβοφλαβίνης: πολύ χαμηλά επίπεδα
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΕΣ
Αρωματικά χαρακτηριστικά: υψηλή παραγωγή αρωμάτων τροπικών φρούτων και
νότες εσπεριδοειδών. Απελευθέρωση πρόδρομων ποικιλιακών αρωμάτων
Γευστικές ιδιότητες: φρέσκια και καθαρή αίσθηση στόματος
Τεχνολογία: Κύρια ζύμωση σε λευκούς και ροζέ γλεύκη. Εμποδίζει
light-struck θολώματα και διατηρεί τα αρώματα και το χρώμα στη φιάλη
του οίνου.
Δοσολογία: Λευκοί και ροζέ οίνοι : 20-30 g/hl.
Συσκευασία : 500 gr , 10kgr συσκευασία vacuum
Αποθήκευση : Σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Οδηγίες Χρήσης :
Ενυδάτωση σε νερό σε αναλογία 1:10, στους 37°C. Αναμονή 15 λεπτά και
ανάδευση 2-3 φορές στα επόμενα 15 λεπτά. Προσθήκη στο γλεύκος και καλή
ανάδευση.
Ο συνολικός χρόνος ενυδάτωσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 45 λεπτά.
Η διαφορά της θερμοκρασίας μεταξύ του γλεύκους και της ενυδατωμένης
ζύμης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 10°C.
Χρήση του wynTube Prepara κατά την ενυδάτωση οδηγεί σε καλύτερη έκφραση
των αρωμάτων.
Μη χρησιμοποιείτε αμμωνιακά άλατα κατά την ενυδάτωση.
Μη χρησιμοποιείτε γλεύκος για την ενυδάτωση (μόνο νερό).
- Απόθεμα: Σε Απόθεμα
- Κωδικός: 00645
- Βάρος: 0.50kg
- Κωδικός Κατασκευαστή: 00645
- Μον.Μέτρησης: Κιλά