ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Your Cart

Εταιρία - Ιστορικό

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2005 ως ΄Χρυσανθακόπουλος Αλέξιος Οινολογικά Χημικά΄ με αντικείμενο την εισαγωγή και διάθεση ποιοτικών οινολογικών υλικών για όλα τα στάδια της σύγχρονης οινοποίησης.
Το 2011 μετονομάστηκε σε ΄Αλέξης & Στέφανος Χρυσανθακόπουλοι Ο.Ε.΄ όταν και μετεγκαταστάθηκε σε νέο πιο λειτουργικό χώρο 550 τ.μ.
Μέσα στο νέο χώρο μας δημιουργήθηκε οινολογικό εργαστήριο 50 τ.μ., πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα της τελευταίας τεχνολογίας, όπου είτε με τις κλασσικές μεθόδους είτε με τους αυτόματους αναλυτές, οι έμπειροι και πτυχιούχοι χημικοί μας εξασφαλίζουν την ακρίβεια των εργαστηριακών αναλύσεων σε οίνο, ελαιόλαδο, έδαφος και νερό.
Από το 2015, η εταιρία μας δραστηριοποιείται και στο χώρο των καλλυντικών, με την πώληση πρώτων υλών για σαπούνια, κρέμες, αρώματα και συσκευασίες .
Αντιπροσωπεύουμε στα οινολογικά υλικά αποκλειστικά στην Ελλάδα , τις εταιρείες DAL CIN spa, AB Biotek, Oak Wise, Tonnellerie Cavin, Mazzari Distillere spa.
Η DAL CIN spa με έδρα το Μιλάνο της Ιταλίας, εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός οινοποιείου με μια πλήρη γκάμα υλικών όπως ζύμες, ένζυμα, βοηθητικά ζύμωσης και διαύγασης, αραβικό κόμμι, τανίνες, πολυσακχαρίτες κλπ. Είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρείες στον χώρο με εμπειρία στην έρευνα, τον σχεδιασμό και την παραγωγή οινολογικών ουσιών από το 1949.
Η AB Biotek σε συνεργασία με πάρα πολλά οινοποιεία της Αυστραλίας και το Ινστιτούτο Οινολογικών Ερευνών (Australian Wine Research Institute, AWRI) ερευνά, σχεδιάζει και παράγει ζύμες οινοποιίας. Αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου τομέα σχεδιασμού και βιομηχανικής παραγωγής ζυμών για κάθε πεδίο εφαρμογής του κολοσσού στον τομέα των τροφίμων Associated British Foods plc.
Η Oak Wise δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο των εναλλακτικών προϊόντων δρυός. Είναι η πρωτοπόρος στον τομέα καθώς παρουσίασε τα πρώτα υλικά το 1989 με την σειρά House.
Η βαρελοποιεία CAVIN είναι μια ανεξάρτητη μικρή παραδοσιακή εταιρία. Χρησιμοποιεί αποκλειστικά δάση Βουργουνδίας. Στη κορυφαία σειρά Aphrodite γίνεται χρήση ξυλείας μόνο από το δάσος Chatillionnais το οποίο και εκμεταλλεύεται.
Η αποσταγματοποιία και παραγωγός τρυγικού οξέως Distillerie Mazzari spa είναι μια υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας προϊόντων και παραπροϊόντων σταφυλιών.