ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Your Cart

WYNTUBE ALERT 2 KG

WYNTUBE ALERT 2 KG
WYNTUBE ALERT 2 KG

WYN TUBE ALERT

Θρεπτικά για οινολογικές ζύμες σε miniTubesTM:

Πλούσια τροφή και μικροβιολογικός έλεγχος

Έχει εφαρμοστεί η γνωστή πλέον τεχνολογία miniTubesTM στα θρεπτικά των ζυμών. Με το wynTube (Wine Yeast Nutrient in miniTubes) δεν υπάρχει σκόνη, ακαταστασία ή υπολείματα στη χρήση θρεπτικών κατά τη ζύμωση.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το wynTube Alert  είναι πλήρης θρεπτική ουσία με αντιμικροβιακή δράση δεδομένης της παρουσίας παραγώγων χυτίνης. Από θρεπτική άποψη, παρέχει οργανικό άζωτο, βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε φάση της ζύμωσης, από εμβολιασμό ζύμης μέχρι τη δεύτερη ζύμωση σε αφρώδη οίνους.  Με το wynTube Alert  η κινητική ζύμωσης και η παραγωγή αρώματος βελτιώνονται χάρη σε αυτές τις θρεπτικές ουσίες και μπορούν να φτάσουν σε μια μέγιστη έκφραση δεδομένης της επιλεκτικής δράσης των παραγώγων της χυτίνης. Αυτοί οι φυσικοί και μη αλλεργιογόνοι πολυσακχαρίτες εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων γαλακτικού οξέος και των αυτοχθόνων ζυμομυκήτων και ειδικότερα των  ζυμομυκήτων apiculate-ξενιστών και των Brettanomyces.  Στις συνιστώμενες συγκεντρώσεις, δεν έχουν ανασταλτική δράση στο Saccharomyces cerevisiae. Η αντιμικροβιακή δράση της wynTube Alert εμποδίζει τις ανεξέλεγκτες ζυμώσεις, τις αυξήσεις της πτητικής οξύτητας και την παραγωγή  μη επιθυμητών αρωμάτων. Δημιουργεί επίσης τις καλύτερες συνθήκες για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων με την εμβολιασμένη ζύμη.  Σε ιδιαίτερα πτωχά γλεύκη συστήνεται διαφορετικό θρεπτικό συμπλήρωμα.  Με το  wynTube Alert είναι δυνατή η μείωση της ποσότητας SO2 που χρησιμοποιείται, συνεπώς στο τέλος της αλκοολικής ζύμωσης η συγκέντρωση της ακεταλδεΰδης είναι χαμηλότερη.


ΧΡΗΣΗ

Το wynTube Alert συστήνεται ιδανικά για θρέψη ζυμομυκήτων όταν το ζητούμενο είναι:

• να μειώσει, να αναβάλει ή να εξαλείψει τη χρήση του SO2 στα σταφύλια χωρίς μεταβολές ή τουλάχιστον τις ελάχιστες δυνατές,

• να μειώσει τη χρήση του SO2 κατά τη διάρκεια ζύμωσης αλλοιωμένων γλευκών,

• Να παρεμποδίσει τη μηλογαλακτική ζύμωση κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης,

• Να αποφευχθεί η ανάπτυξη βακτηρίων γαλακτικού οξέος στους βασικούς οίνους ή κατά τη διάρκεια επαναζυμώσεων σε αφρώδεις οίνους,

• Τη μείωση της συγκέντρωσης ακεταλδεΰδης στο τελικό προϊόν των οίνων,

• να αντικαταστήσει τη χρήση της λυσοζύμης ενάντια στη δράση των βακτηρίων γαλακτικού οξέος.

• Να βελτιώσει την απόδοση επιλεγμένων ζυμομυκήτων όσον αφορά την ένταση καθώς και την αρωματική και αισθητηριακή πολυπλοκότητα.

Τα παράγωγα χυτίνης που βρέθηκαν στο wynTube Alert λειτουργούν καταστρέφοντας τα κυτταρικά τοιχώματα των μικροοργανισμών και είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί 3-5 ημέρες χρόνος επαφής.

Στο τέλος της ζύμωσης ή της δεύτερης ζύμωσης οι οίνοι στους οποίους έχει προστεθεί wynTube Alert, είναι περισσότερο καθαροί και το φιλτράρισμα είναι ευκολότερο χάρη στη διαυγαστική δράση των παραγώγων της χυτίνης.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

• Μην χρησιμοποιείτε σε ταυτόχρονο εμβολιασμό με ζυμομύκητες γαλακτικού οξέος.

• Μην χρησιμοποιείτε όταν εμβολιάζετε με ζύμες διαφορετικές από Saccharomyces.

• Η αντιμικροβιακή δράση είναι μειωμένη σε υψηλής θολερότητας γλεύκη. Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται μεγαλύτερη δοσολογία.

• Κατά τη διάρκεια του φιλτραρίσματος, τα παράγωγα της χυτίνης καθώς και τα νεκρά κύτταρα αφαιρούνται και συνεπώς το κρασί δεν προστατεύεται πλέον από μελλοντική μικροβιολογική αλλοίωση.

• Για να ξεκινήσει η μηλογαλακτική ζύμωση σε οίνους που έχει προστεθεί wyn Tube Alert, ο οίνος πρέπει πρώτα να καθαριστεί και ύστερα να πραγματοποιηθεί εμβολιασμός με γαλακτικά βακτήρια.

Δοσολογία : Γλεύκη από υγιή σταφύλια: : 25-40 g/hL

Γλεύκη από αλλοιωμένα σταφύλια: 40-50 g/hL ή περισσότερο

Δεύτερη ζύμωση σε αφρώδεις οίνους: 25-35 g/hL

10 g/hLf wynTube Alert περιέχει 6 mg/L of YAN

Χρήση : Διάλυση σε λίγο νερό και προσθήκη στο προς διόρθωση γλεύκος ή οίνο και προσεκτική ομογενοποίηση. Ταυτόχρονη προσθήκη, σε γλεύκη ή αναζυμώμενα γλεύκη ή σε οίνο, με τον εμβολιασμό της ζύμης.

Συσκευασία : 2 kg και 10 kg

Αποθήκευση : Θερμοκρασία δωματίου.

169,80€
Χωρίς ΦΠΑ: 136,94€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: 001141
  • Βάρος: 2.00kg
  • Κωδικός Κατασκευαστή: 001141
  • Μον.Μέτρησης: Κιλά
Ετικέτες: WYNTUBE ALERT 2 KG