Enodoc™ RJ-11
Για φρέσκα κόκκινα κρασιά
Το στέλεχος RJ-11 επιλέχθηκε
ανάμεσα από διαφορετικά στελέχη μούστων.
Σκοπός αυτής της επιλογής είναι η εύρεση ενός ζυμομύκητα
κατάλληλου για την παραγωγή κόκκινων κρασιών με μέτρια δυνατότητα
παλαίωσης ή για εκείνα που θα καταναλωθούν πολύ νέα.
Τα κρασιά που ζυμώνονται με το στέλεχος RJ-11 χαρακτηρίζονται
από φρέσκα φρουτώδη αρώματα και γεύση με απαλές ταννίνες.
Το RJ-11 βελτιώνει την ισορροπία και την σταθερότητα του
χρώματος.
Έχει καλή αντίσταση στην αλκοόλη, στο SO2 , και
ζυμώνει ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες.
Iδιότητες:
Γρήγορη εκκίνηση της αλκοολικής ζύμωσης
Καλή ισορροπία και μαλακές ταννίνες
Βελτίωση γεύσης και φρουτώδη αρώματα, ιδιαίτερα σε κατάλληλη
περιεκτικότητα αζώτου
Χαρακτηριστικά:
Είδος: S. Cerevisiae
Προέλευση: Γαλλία
Επιλογή: Dal Cin
Παραγωγή: Danstar Ferment
Παράγοντας killer: Ουδέτερος
Θερμοκρασία δράσης: 15-38οC
Μεγ. αλκοολικός τίτλος: 15%
Δοσολογία : 15-30gr/Hl ανάλογα με την ποιότητα των σταφυλιών
Συσκευασία : 500 gr συσκευασία vacuum
Αποθήκευση : Σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Οδηγίες Χρήσης
: Ενυδάτωση σε νερό σε αναλογία 1:10, στους 37°C. Αναμονή 15 λεπτά και
ανάδευση 2-3 φορές στα επόμενα 15 λεπτά. Προσθήκη στο γλεύκος και καλή
ανάδευση.
Ο συνολικός χρόνος ενυδάτωσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 45 λεπτά.
Η διαφορά της θερμοκρασίας μεταξύ του γλεύκους και της ενυδατωμένης
ζύμης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 10°C.
Χρήση του wynTube Prepara κατά την ενυδάτωση οδηγεί σε καλύτερη έκφραση
των αρωμάτων.
Μη χρησιμοποιείτε αμμωνιακά άλατα κατά την ενυδάτωση.
Μη χρησιμοποιείτε γλεύκος για την ενυδάτωση (μόνο νερό).
- Απόθεμα: Σε Απόθεμα
- Κωδικός: 000263
- Βάρος: 0.50kg
- Κωδικός Κατασκευαστή: 000263
- Μον.Μέτρησης: Κιλά