Fervens™ BRIO
Για ένταση και μεγάλης διάρκειας αφρώδεις οίνους
ΧΡΗΣΕΙΣ
Το στέλεχος FERVENS Brio εγγυάται διάρκεια, ένταση και «φινέτσα»
στους οίνους.
Σε δεξαμενές πιέσεων παράγει φρουτώδη και ανθικά αρώματα
(γιασεμί και γλυκίνη) ακόμα και σε σταθερούς οίνους. Αυξάνει
την ποικιλιακή έκφραση των ημι-αρωματικών ποικιλιών όπως το
Prosecco, Vermentino, Falanghina, Pecorino, Moscato.
Οι παραγόμενες φυσαλίδες έχουν διάρκεια στο ποτήρι και χαρακτηρίζονται
από γεμάτη αίσθηση στο στόμα. Η παλαίωση στις οινολάσπες, έστω και
μικρής διάρκειας, βελτιώνει επίσης την πολυπλοκότητα και την αρωματική
φινέτσα. Η διάρκεια και τα καθαρά αρώματα είναι εγγυημένα
λόγω της μικρής παραγωγής ριβοφλαβίνης, πρόδρομης ένωσης που προκαλεί
light struck ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί την παραγωγή
ακεταλδεΰδης και πτητικής οξύτητας. Η συνδυασμένη χρήση με wynTube
Fructal συστήνεται ιδανικά για τη βέλτιστη παραγωγή αρωμάτων και τον
έλεγχο της συγκέντρωσης ριβοφλαβίνης. Τα αρώματα και τα χαρακτηριστικά
της ζύμωσης το καθιστούν ιδανικό για δεύτερες ζυμώσεις στο μπουκάλι,
όπου δίνει εκλεπτυσμένα ποικιλιακά αρώματα και νότες ψημένου ψωμιού.
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Saccharomyces cerevisiae ex bayanus.
Παράγοντας Killer: Ναι
Συνθήκες ζύμωσης: T> 8°C
Ανοχή στην Αλκοόλη: 16% v/v.
Κινητική ζύμωσης: γρήγορη ταχύτητα εκκίνησης με σταθερή κατανάλωση
σακχάρων.
Θρεπτικές ανάγκες: μέτρια-χαμηλά επίπεδα.
Χαμηλά επίπεδα παραγωγής ακεταλδεΰδων και πτητικής οξύτητας.
Αρκετά χαμηλά επίπεδα παραγωγής ακεταλδεΰδης και πτητικής οξύτητας.
Παραγωγή Ριβοφλαβίνης: πολύ χαμηλά επίπεδα
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΕΣ
Αρωματικά χαρακτηριστικά: Απελευθέρωση ποικιλιακών αρωμάτων, φρουτώδη
και ανθικά.
Γευστικές ιδιότητες: ένταση, καθαρή και γεμάτη αίσθηση στο στόμα.
Τεχνολογία: Δεύτερες ζυμώσεις σε δεξαμενές πιέσεως ή στο μπουκάλι.
Εμποδίζει συνθήκες light struck, διατηρώντας έτσι τα αρώματα και το
χρώμα.
Δοσολογία :
Δεύτερες ζυμώσεις σε δεξαμενές: 20 - 30 g/hL, με τις κατάλληλες
συνθήκες θερμοκρασίας.
Δεύτερες ζυμώσεις σε μπουκάλι: 10-20 g/hL, με τις κατάλληλες συνθήκες
θερμοκρασίας.
Λευκή και Ροζέ οινοποίηση: 20-30 g/hl
Θεραπεία για αργή ή σταματημένη ζύμωση: 25-40 g/hL, σύμφωνα
με το κατάλληλο πρωτόκολλο
Συσκευασία : 500 gr,10kgr συσκευασία vacuum
Αποθήκευση : Σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Οδηγίες Χρήσης :
Ενυδάτωση σε νερό σε αναλογία 1:10, στους 37°C. Αναμονή 15 λεπτά και
ανάδευση 2-3 φορές στα επόμενα 15 λεπτά. Προσθήκη στο γλεύκος και καλή
ανάδευση.
Ο συνολικός χρόνος ενυδάτωσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 45 λεπτά.
Η διαφορά της θερμοκρασίας μεταξύ του γλεύκους και της ενυδατωμένης
ζύμης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 10°C.
Χρήση του wynTube Prepara κατά την ενυδάτωση οδηγεί σε καλύτερη έκφραση
των αρωμάτων.
Μη χρησιμοποιείτε αμμωνιακά άλατα κατά την ενυδάτωση.
Μη χρησιμοποιείτε γλεύκος για την ενυδάτωση (μόνο νερό)
- Απόθεμα: Σε Απόθεμα
- Κωδικός: 01405
- Βάρος: 0.50kg
- Κωδικός Κατασκευαστή: 01405
- Μον.Μέτρησης: Κιλά