Fervens™
PRO-6
Για φρέσκα και φρουτώδη αφρώδη
κρασιά
Η Pro6 είναι μια ζύμη επιλεγμένη
από την Καμπανία της Γαλλίας.
Κατά την διάρκεια των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στην
Ιταλία και ιδιαίτερα στο Prosecco, η Pro6 έδειξε τόσο καλά ζυμωτικά και
οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ώστε η DAL CIN την επέλεξε ως την ζύμη
για την οινοποίηση αυτών των σημαντικών κρασιών.
Η Pro-6 δεν δείχνει κανένα πρόβλημα στην ανάπτυξη στον
μούστο, χάρη στον παράγοντα killer που διαθέτει. Στην πρώτη
ζύμωση το προφίλ της Pro-6 χαρακτηρίζεται από σταδιακή
εκκίνηση, φυσιολογική πορεία και μέγιστη ζυμωτική τάση.
Η Pro6 ζυμώνει άψογα σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασίας και τα
οργανοληπτικά αποτελέσματα είναι γι’αυτό τον λόγο απολύτως
ικανοποιητικά. Τα κρασιά παρουσιάζουν λοιπόν δυνατά αρώματα
φρούτων και λουλουδιών και μια συνολική
τελειοποίηση αρωμάτων και γεύσης. Δίνει εξαιρετικά
αποτελέσματα όχι μόνο στην αναζύμωση όλων των αφρωδών κρασιών υψηλής
ποιότητας, αλλά και στην αρχική ζύμωση όταν
επιζητούμε την φρεσκάδα του προϊόντος. Η
Pro6 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικιλίες όπως το Cortese, Pinot
Grigio, Pignoletto, Riesling, Catarratto και Trebbiano κ.α.
Ιδιότητες:
Αρωματικά χαρακτηριστικά: καλή ισορροπία μεταξύ της παραγωγής ζυμωτικών
αρωμάτων (εστέρες) και της εξαγωγής των ποικιλιακών
χαρακτηριστικών.
Φρεσκάδα στην γεύση
Δεν έχει μεγάλες θρεπτικές απαιτήσεις .
Προσδίδει σωστή και ωραία φυσαλίδα στο κρασί με μεγάλη διάρκεια.
Χαμηλή παραγωγή ακεταλδεύδης
Χαμηλή παραγωγή πτητικής οξύτητας
Χαμηλή παραγωγή H2S
Χαρακτηριστικά:
Είδος: S. Bayanus
Προέλευση : Γαλλία
Επιλογή: Dal Cin
Παραγωγή: Dal Cin
Παράγοντας killer: ΝΑΙ
Μεγ. αλκοολικός τίτλος: 15%
Θερμοκρασία δράσης: 10-30οC
Δοσολογία :
20-30gr/Hl λευκά και ροζέ
30-40gr/Hl σε περίπτωση αναζύμωσης
Συσκευασία
: 500 gr συσκευασία vacuum
Αποθήκευση : Σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Οδηγίες Χρήσης
: Ενυδάτωση σε νερό σε αναλογία 1:10, στους 37°C. Αναμονή 15 λεπτά και
ανάδευση 2-3 φορές στα επόμενα 15 λεπτά. Προσθήκη στο γλεύκος και καλή
ανάδευση.
Ο συνολικός χρόνος ενυδάτωσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 45 λεπτά.
Η διαφορά της θερμοκρασίας μεταξύ του γλεύκους και της ενυδατωμένης
ζύμης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 10°C.
Χρήση του wynTube Prepara κατά την ενυδάτωση οδηγεί σε καλύτερη έκφραση
των αρωμάτων.
Μη χρησιμοποιείτε αμμωνιακά άλατα κατά την ενυδάτωση.
Μη χρησιμοποιείτε γλεύκος για την ενυδάτωση (μόνο νερό).
- Απόθεμα: Σε Απόθεμα
- Κωδικός: 000049
- Βάρος: 0.50kg
- Κωδικός Κατασκευαστή: 000049
- Μον.Μέτρησης: Κιλά