ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Your Cart

METALESS 2 KG

METALESS 2 KG
METALESS 2 KG

Metaless miniTubesTM Technology

Απομάκρυνση μετάλλων

Το Metaless χρησιμοποιείται για την βελτίωση των οίνων με την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων, καθώς και των οξειδωμένων ή/και των ευαίσθητων προς οξείδωση πολυφαινολικών ενώσεων.  Η αποτελεσματικότητα του Metaless οφείλεται στο συνδυασμό PVI/PVP και PVPP. Το PVI/PVP στους οίνους απομονώνει επιλεκτικά κάποια μέταλλα, κυρίως σίδηρο, χαλκό και αργίλιο. Επιπλέον ενισχύει τη δράση του PVPP στην απομάκρυνση των φαινολικών ενώσεων π.χ κατεχίνες και παράγωγα καρβονυλικών ενώσεων, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία του καφέ θολώματος σε λευκούς και ροζέ οίνους. 

ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΑΡΩΜΑ
Η απομάκρυνση μετάλλων προστατεύει τα ποικιλιακά αρώματα και τα παραγώμενα κατά τη ζύμωση αρώματα από φαινόμενα οξείδωσης. Συγκεκριμένα με την απομάκρυνση του χαλκού μπορούν να διατηρηθούν τα αρώματα θειολών.

ΧΡΩΜΑ
Το Metaless απομακρύνει τις οξειδωμένες και ευαίσθητες προς οξείδωση φαινολικές ενώσεις με αποτέλεσμα την αύξηση της διάρκειας του χρώματος σε λευκούς και ροζέ οίνους και ταυτόχρονα παρεμποδίζει τη δημιουργία ροζ θολωμάτων σε λευκούς οίνους.  Το Metaless διατίθεται σε miniTubes με σκοπό τη μείωση της παραγόμενης σκόνης και τη γρήγορη διάλυση του προϊόντος.

Δόση : Από 30 έως 80 g/hl (μέγιστη δοσολογία)

Χρήση : Διάλυση του προϊόντος σε λίγο νερό και προσθήκη στον οίνο. Ο χρόνος επαφής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 ώρες και συστήνεται συνεχής ανάδευση. Μεγαλύτερος χρόνος επαφής βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.
Το προϊόν θα πρέπει να απομακρυνθεί με φιλτράρισμα σε διάστημα 48 ωρών. Να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας της οδηγίας CE 606/2009.

Συσκευασία : 2 kg  και 10 kg

Αποθήκευση : Μέρος δροσερό.


298,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 240,73€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: 001218
  • Βάρος: 2.00kg
  • Κωδικός Κατασκευαστή: 001218
  • Μον.Μέτρησης: Κιλά
Ετικέτες: METALESS 2 KG