ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Your Cart

SUPERDISACIDANTE 1 KG

SUPERDISACIDANTE 1 KG
SUPERDISACIDANTE 1 KG

SUPERDISACIDANTE DC

Για μείωση της οξύτητας του οίνου με αρμονικά αποτελέσματα

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Η μείωση της ολικής οξύτητας, δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Δεν αρκεί η προσθήκη ενός υλικού μείωσης οξύτητας απλά στη συνιστώμενη δόση αλλά είναι σημαντική η προσθήκη του κατάλληλου υλικού στις κατάλληλες συνθήκες ανάλογα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του οίνου του οποίου επιθυμούμε τη διόρθωση.  Η παρέμβαση μείωσης της οξύτητας είναι μια διαδικασία που μπορεί να διαταράξει τη φυσική, χημική και βιολογική ισορροπία του οίνου σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό. Επομένως, μια λανθασμένη παρέμβαση μείωσης της οξύτητας μπορεί να οδηγήσει δυσμενείς συνέπειες (γλυφή γεύση, καφέ θολώματα, καθίζηση ασβεστίου, τρυγικών αλάτων ή κολλοειδών, σίδηρο ή οξειδωτικά θολώματα, αύξηση πτητικής οξύτητας κλπ.).  Για παράδειγμα, όταν ένας οίνος επεξεργάζεται με όξινο ανθρακικό κάλιο, σε σχετικά υψηλές δόσεις, εμπλουτίζει τον κρασί με ιόντα καλίου σε υψηλές συγκεντρώσεις και με αιφνίδιο τρόπο, έτσι ώστε ο κατεργασμένος οίνος να είναι συχνά ασταθής όσον αφορά την σταθερότητα των τρυγικών αλάτων.  Η μείωση της οξύτητας αποκλειστικά με ανθρακικό ασβέστιο μπορεί να προκαλέσει  δημιουργία εναιωρήματος αλάτων  ασβεστίου με αρνητική επίδραση στο pH και στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του οίνου.  Η χρήση ουδέτερου τρυγικού καλίου συνιστάται, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αύξηση του καλίου. Επιπλέον, η δοσολογία  και κατά συνέπεια το κόστος είναι τελικά υψηλότερα.

Η Superdisacidante DC, τηρώντας τους αυστηρούς κανόνες που διέπουν την παραγωγή οίνου, είναι κατάλληλη ακόμη και στις υψηλότερες δοσολογίες ακόμη και στους πιο ευαίσθητους οίνους.

Δόση : Σε φυσιολογικές συνθήκες 100 g/hL του προϊόντος μπορεί να μειώσει τη συνολική οξύτητα του οίνου κατά περίπου 1 g/L.

Χρήση :  Το Superdisacidante DC μπορεί να προστεθεί απευθείας στον οίνο αργά με ανάδευση, ή με αραίωση του σε μικρή ποσότητα νερού και αργή προσθήκη μέσα στον προς διόρθωση οίνο. Η ολοκλήρωση της μείωσης της οξύτητας πραγματοποιείται σε λίγες ώρες.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ:  1 και 25 kg

Αποθήκευση : Μέρος δροσερό.

12,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 9,68€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: 01451
  • Βάρος: 1.00kg
  • Κωδικός Κατασκευαστή: 01451
  • Μον.Μέτρησης: Κιλά
Ετικέτες: SUPERDISACIDANTE 1 KG