ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Your Cart

ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΗΣ HARMONY REFINE 1 KG

ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΗΣ HARMONY REFINE 1 KG
ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΗΣ HARMONY REFINE 1 KG

HarmonyTM Refine

Μανοπρωτεΐνη για τελευταίες πινελιές στο κρασί

Οι Μανοπρωτεΐνες του Harmony Refine  εκχυλίζονται από τα κυτταρικά τοιχώματα του S. Cerevisiae , με μέθοδο που «σέβεται-διατηρεί» τη δομή και τις ιδιότητές τους. Τα χαρακτηριστικά τους, ως προστατευτικά κολλοειδή, τα καθιστούν ιδανικά για την προσθήκη της τελικής πινελιάς σε λευκούς, ροζέ, ερυθρούς οίνους καθώς και σε αφρώδεις οίνους (με παραδοσιακή ή Charmat οινοποίηση) πριν την εμφιάλωση. Η υγρή του μορφή το καθιστά πολύ εύκολο στη χρήση.

ΧΡΗΣΕΙΣ
Το Harmony Refine  έχει επίδραση τόσο στο άρωμα όσο και στην αίσθηση στο στόμα. Χρησιμοποιούμενο σε χαμηλή δοσολογία βοηθά στη διατήρηση των αρωμάτων του οίνου και μαλακώνει τα γήινα αρώματα.
Στο στόμα δίνει αίσθηση γεμάτη, ένταση και «γλυκήτητα», χωρίς να επεμβαίνει ιδιαίτερα στη δομή του κρασιού ως προς τη γεύση και τα φυσικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας κάτι που το διαφοροποιεί από το Harmony MP.
Το Harmony Refine είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση ή στην ελαχιστοποίηση της όξινης αίσθησης στο στόμα και της ξηρότητας. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν ιδανικό για ανώτερης ποιότητας οίνους αλλά και για οίνους στους οποίους απαιτείται ομαλοποίηση- μαλάκωμα της γεύσης λόγω υψηλών τανιννών.(π.χ. φρέσκα ερυθρά κρασιά) ή ασταθούς δομής (π.χ. κρασιά με πικρή επίγευση). Στους αφρώδεις οίνους βοηθά στην ανάδειξη  και στη διάρκεια των αρωμάτων καθώς και στη δομή των φυσαλίδων.

Δοσολογία : Από 25 έως 150 g/hl. Το αποτέλεσμα του Harmony Refine είναι άμεσα και συστήνεται μια προκαταρκτική δοκιμή για την εύρεση της βέλτιστης δόσης.

Χρήση : Αραίωση σε νερό σε ποσοστό  1:2, προσθήκη στον προς διόρθωση όγκο οίνου και καλή ομογενοποίηση. Το Harmony Refine πρέπει να προστίθεται στον οίνο τουλάχιστον 24-48 ώρες πριν το τελικό φιλτράρισμα.
Κατά την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής αφρώδους οίνου μπορεί να προστεθεί στο στάδιο“tirage” ή ταυτόχρονα με το “liqueur d’expedition”.

Συσκευασία : 1 Kg φιάλη.

Αποθήκευση : Αποθηκεύεται σε θερμοκρασία <20 οC. Μετά το άνοιγμα χρησιμοποιήστε το προϊόν εντός μίας εβδομάδας και διατηρείστε σε ψυγείο.


65,65€
Χωρίς ΦΠΑ: 52,94€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: 01508
  • Βάρος: 1.00kg
  • Κωδικός Κατασκευαστή: 01508
  • Μον.Μέτρησης: Κιλά